Az idős lovak egészséges emésztéséért
Kásaként vagy akár folyékony formában - minden ló szívesen fogadja
A Mash évszázadok óta a szokásos lótakarmány kiegészítője: kemény munka után, lábadozási időszakokban vagy a normál emésztési funkció támogatására. Hagyományosan a Mash készítéséhez a lenmagot megfőzik és melegen adják búzakorpával és Glauber-sóval. Ez az ízletes massza serkenti az étvágyat és az emésztést, tisztítja az emésztőrendszert (pl. álló napokon), ezáltal optimalizálja az anyagcserét. A Mash etetése még ma is különleges helyet foglal el a ló takarmányozásában. Kásaként vagy akár folyékony formában minden ló szívesen fogadja. A lovak annyira szeretik a Mash-t, hogy hosszú betegség, étvágytalanság és rágási problémák után első étkezésként is elfogadják. A Mash támogatja a versenyek utáni regenerációt, a szaporodást és a csikó születését. A Mash különösen népszerű az idősebb és vehemens lovak, valamint az emésztési problémákkal küzdő lovak körében, szőrzetváltáskor és takarmányváltáskor.
A meleg etetésnek mindig jó oka van
A St. Hippolyt Irish Mash az eredeti receptúra alapján készült, de a legújabb táplálkozási ismeretek szerint fejlesztették tovább. Az Irish Mash különlegessége az egyszerű elkészítésen túl a különféle emésztést elősegítő összetevők.
Nincs szükség forralásra
Az Irish Mash egy különösen ízletes természetes méregtelenítő étrend lovak számára. Minden alapanyag a legjobb minőségű, és többnyire biogazdálkodásból származik. A lenmagot a gyártó által kifejlesztett eljárással lehetővé teszi a Mash gyors elkészítését (forralás nélkül), hosszú áztatási idő nélkül. Ezzel az eljárással a természetes anyagok (nyákanyag, stb.) károsodása vagy megsemmisülése nagyrészt kizárt.
Az Irish Mash a búzakorpa, lenmag és búzacsíra mellett egyéb emésztést elősegítő anyagokat, például sörélesztőt, szárított almát és gyógynövényeket is tartalmaz. A tengeri algából származó ásványi anyagok magas szintű rendelkezésre állást biztosítanak az anyagcserében.
Mérsékelt keményítőtartalom
A zab, kukorica és árpapehely mennyiségét az Irish Mash-ben szándékosan alacsonyan tartották az emészthetőség érdekében.
Az Irish Mash a koncentrált takarmány helyett heti 1-3 alkalommal adható.
Főbb tulajdonságok
Gyártó: | St. Hippolyt |
Részletek
Összetétel
- búzakorpa
- árpapehely
- teljes kiőrlésű zabpehely
- kukoricapehely
- őrölt lenmag
- almatörköly
- cukorrépa melasz
- cukorrépa szelet
- szőlőhéj
- almaszirup
- meleg levegőn szárított fűpelyva
- őrölt napraforgómag
- sörélesztő
- tengeri só
- hidegen préselt lenolaj
- hidegen préselt napraforgóolaj
- búzacsíra
- koriander
- tengeri alga mész
Etetési ajánlás:
Hetente 1-3 alkalommal: Öntsön 1-3 liter meleg vizet 1 kg Mash-hoz, és hagyja duzzadni körülbelül 15 percig. Különösen alkalmas idősebb lovak számára.
Keverjen el 1-1,5 kg Irish Mash-t ugyanannyi meleg vízzel, hagyja állni körülbelül 15 percig, és melegen adja lovának.