Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Foran Nutri-Gard

27.500 Ft
Kiszerelés
3 kg
Menny.:db
Elérhetőség: Raktáron
Magas rosttartalommal és prebiotikummal kialakított formula, az egészséges emésztés és az optimális tápanyag-hasznosítás érdekében, gyomorfekélyre hajlamos lovaknak.

Gyomorfekélyre hajlamos lovaknak

FELHASZNÁLÁSI TERÜLET: gyomorfekélyre hajlamos, versenyben, tréningben, munkában levő lovak részére ajánlott

A Nutri-Gard egyedülálló módon kialakított formulában, rendkívül könnyen emészthető, növényi eredetű sejtfal rostokat tartalmaz, melyek a gyomorban biztosítják a megfelelő mennyiségű, bevonó hatású védőnyálka képződését, ezzel segítve a gyomorfekély gyógyulását, illetve annak megelőzését az arra hajlamos lovakban. Az oldékony növényi rostok vizet megkötve pépet képeznek, mely bevonja a gyomor nyálkahártyáját védve a gyomorsav maró hatásától.
A Nutri-Gard hatását a gyomorfekélyek gyógyulására, klinikai kísérletek igazolták. A prebiotikumok kombinációja, elősegíti az emésztés szempontjából hasznos, vastagbélben levő probiotikumok szaporodását, biztosítva a tápanyagok optimális felszívódását, hasznosulását. A benne levő nagy mennyiségű B1, B6, B12 vitamin javítja a szervezet energia-hasznosítását.
A Nutri-Gard etetése minden esetben ajánlott, amikor a stressz hatására a gyomorsav és nyálka termelése közötti egyensúly felborul.
Stressztényezők lehetnek: idegesség, nyugtalanság, zárt tartás, utazás, verseny, csikó elválasztása, nem kielégítő takarmányozás (pl. rostszegény táplálék), csikók tejellátásának elégtelensége, tartós gyógykezelés, állatorvosi beavatkozások, posztoperációs ellátás, stb.

Főbb tulajdonságok

Gyártó Foran Equine
Jellemzők por
Kiszerelés 3 kg

Részletek

Alkalmazási útmutató
A napi takarmányba keverve
Testtömeg    Adag/nap    
450-600 kg    60 g    + 400 ml víz a por nedvesítéséhez
300-450 kg    45 g    + 300 ml víz a por nedvesítéséhez
200-350 kg    30 g    + 200 ml víz a por nedvesítéséhez
<200 kg    20 g    + 150 ml víz a por nedvesítéséhez

Vélemények

5.00
1 értékelés
(1)
(0)
(0)
(0)
(0)
Írja meg véleményét!
|
2021. 06. 02.
Még az első doboz Foran NutriGard sem fogyott el, de máris látom a lovamon a pozitív hatását. A lovam egy 18 éves angol telivér kanca, nagyon stressz érzékeny. 2020 decemberében Grade I-es (enyhe fokú) gyomorfekélyt diagnosztizáltunk nála, amire azonnal elkezdtük a kezelést, és takarmányt váltottunk. A gyógyszereket elhagyva egy időre tünetmentessé, majd újra étvágytalanná vált. Ekkor hallottam a Foran NutriGard-ról, ami növényi alapú kiegészítő, mely természetes módon védi a ló gyomrát a sav maró hatásától. A növényi sejtfal a nagy vízmegkötő képességének köszönhetően azonnal bevonja a gyomorfalat. Egy kutatás keretében kimutatták, hogy a már kialakult gyomorfekély esetén is segíti annak gyógyulását, természetesen nem olyan mértékben, mint a gyógyszeres kezelés, de segíti annak hatékonyságát. Nagyon jó ár-érték arányú termék, ezen kívül semleges ízű, ami nagy előny a válogatós lovak esetén, mint például az én lovam, aki bármit kiszagol, ami a takarmányára kerül. A takarmánnyal teljesen elegyedik, ami szintén jó, mert nem tud válogatni. Egyetlen negatívumot tapasztaltam, ha nem áztatva etettem a tápot, akkor nem tapadt a tápra, és ott maradt a vödör alján. Tehát kevés vizet kell hozzáadni mindenképp.
Amióta a Foran NutriGard-al egészítem ki a takarmányt, (Baileys Ease&Excel Cubes) azóta a lovam étvágya újra a régi, sokkal kiegyensúlyozottabb a napi munka során, kondíciója javult, munkakedve nőtt. Örülök, hogy ezt az állapotot hosszútávú gyógyszeres kezelés nélkül sikerült elérnünk.
Köszönjük!

Hasonló termékek

Foran Lucosal

Raktáron
24.000 Ft

Foran Zosfor

Raktáron
33.000 Ft

Foran Cal-Gro

Raktáron
19.000 Ft

Immunovet EQ

Előrendelhető
17.990 Ft

Foran Hoof Aid Powder

Raktáron
17.500 Ft

Foran Coppervit

Raktáron
17.500 Ft

Foran Ost-O-Flex

Raktáron
15.700 Ft

Foran Osteo-Glycan

Raktáron
15.100 Ft

Foran Pre-Fuel Liquid

Raktáron
13.500 Ft

Foran Airvent likvid

Raktáron
12.500 Ft

Foran Nutri Calm likvid

Raktáron
12.000 Ft

Foran Equi-Lyte G

Raktáron
11.900 Ft

Foran Honey +C

Raktáron
10.500 Ft

Foran B-Complete

Raktáron
9.900 Ft

Foran Muscle Max

Raktáron
9.900 Ft

Foran Feratone

Raktáron
9.500 Ft

Foran Neutrolac

Raktáron
9.300 Ft